Програмні засоби
навчального призначення з історії

(інформація розробників)

Видавництво «Ранок»

Майстер-клас нового покоління. Історія України. 10-11 клас. Рівень стандарту. Академічний рівень. Диск містить: календарні планування для кожного представленого класу, розробки для кожного уроку, презентації за однією з тем для кожного класу, посібник "Ігрові технології навчання на уроках історії України".

Майстер-клас нового покоління. Історія України. 10-11 клас. Профільний рівень. Диск містить: календарні планування для кожного поданого класу, розробки для кожного уроку, презентації за однією з тем для кожного класу, посібник "Історія України. 10—11 кл. Документи. Матеріали".

Майстер-клас нового покоління. Всесвітня історія. 10-11 клас. Рівень стандарту. Академічний рівень. Диск містить: календарні планування для кожного представленого класу, розробки для кожного уроку, презентації за однією з тем для кожного класу, посібник "Ігрові технології навчання на уроках всесвітньої історії".

Майстер-клас нового покоління. Історія України. 7-9 класи. Диск містить календарні планування для кожного представленого класу, розробки для кожного уроку, презентації за однією з тем для кожного класу.

Історія України. 8 клас: конструктор уроків. Автор: Скирда І.М. Посібник містить шаблони планів-конспектів усіх уроків з історії України для 8 класу відповідно до чинної навчальної програми. До посібника додано електронний диск, що містить допоміжні матеріали для уроків, роздавальні матеріали для учнів, календарно-тематичне планування, такі самі плани-конспекти уроків, як і в посібнику. Кожний із цих компонентів можна відредагувати в редакторі Microsoft Word та роздрукувати. Призначений для вчителів історії та студентів вищих навчальних закладів.

Історія України. 9 клас: конструктор уроку. Автор: Подобєд О.А. Навчальний посібник, який дозволяє вчителю самостійно моделювати урок, беручи до уваги рівень підготовленості класу, здібності окремих учнів тощо. У посібнику наведено покрокову послідовність дій, визначені основні етапи уроку: організаційна частина, актуалізація опорних знань, вивчення нового матеріалу, закріплення вивченого матеріалу, домашнє завдання. Але така структура не є обов’язковою для реалізації. Наголос зроблено на самостійній творчості вчителя, на врахуванні специфіки роботи з конкретним класом у конкретній школі. Тривалість кожного етапу уроку вчитель визначає на власний розсуд. Значно заощаджують час на підготовку до уроків, дозволяють створити власний план-конспект на основі шаблону та використати на уроках сучасні технічні засоби навчання.

Майстер-клас нового покоління. Всесвітня історія. 6-9 класи. Диск містить: календарні планування для кожного представленого класу, розробки для кожного уроку, презентації за однією з тем для кожного класу.

Всесвітня історія. 7 клас: конструктор уроку. Автор: Охредько О.Е. Навчальний посібник дозволяє вчителю самостійно моделювати урок, беручи до уваги рівень підготовленості класу, здібності окремих учнів тощо. У посібнику подано покрокову послідовність дій, визначені основні етапи уроку: організаційна частина, актуалізація опорних знань, вивчення нового матеріалу, закріплення вивченого матеріалу, домашнє завдання. Але така структура не є обов’язковою для реалізації. Наголос зроблено на самостійній творчості вчителя, на врахуванні специфіки роботи з конкретним класом у конкретній школі. Тривалість кожного етапу уроку вчитель визначає на власний розсуд. Значно заощаджують час на підготовку до уроків, дозволяють створити власний план-конспект на основі шаблону та використати на уроках сучасні технічні засоби навчання.

Всесвітня історія. 8 клас: конструктор уроку. Автор: Охредько О.Е. Посібник містить шаблон розробок усіх уроків зі всесвітньої історії для 8 класу, складені згідно з вимогами навчальної програми зі "Всесвітньої історії". З їх допомогою можна швидко скласти власну розробку та здати її на перевірку. До посібника додається електронний диск, що містить додаткові матеріали до уроків, роздавальні матеріали, наочні матеріали, календарно-тематичний план, такі самі шаблони уроків, як і в друкованому посібнику, та відповіді до завдань посібників "Всесвітня історія. 8 клас: комплексний зошит для контролю знань" та "Всесвітня історія. 8 клас: експрес-контроль". Кожний із цих компонентів можна опрацювати в текстовому редакторі Microsoft Word та роздрукувати. Призначений для вчителів історії та студентів вищих навчальних закладів.

Всесвітня історія. 9 клас: конструктор уроку Автор: Охредько О.Е. Посібник містить шаблон планів-конспектів усіх уроків зі всесвітньої історії для 9 класу, складені згідно з вимогами нової навчальної програми зі "Всесвітньої історії". З їх допомогою можна швидко скласти власну розробку та здати її на перевірку. До посібника додається електронний диск, що містить додаткові матеріали до уроків, роздавальні матеріали, наочні матеріали, календарно-тематичний план, такі самі шаблони уроків, як і в друкованому посібнику, та відповіді до завдань посібників "Всесвітня історія. 9 клас: комплексний зошит для контролю знань" та "Всесвітня історія. 9 клас: експрес-контроль". Кожний із цих компонентів можна опрацювати в текстовому редакторі та роздрукувати. Призначений для вчителів історії та студентів вищих навчальних закладів.

Історія України. 7 клас: конструктор уроку Автор: Охредько О.Е. Навчальний посібник має оригінальну структуру, яка дозволяє вчителю самостійно моделювати урок, беручи до уваги рівень підготовленості класу, здібності окремих учнів тощо. У посібнику подано покрокову послідовність дій, визначені основні етапи уроку: організаційна частина, актуалізація опорних знань, вивчення нового матеріалу, закріплення вивченого матеріалу, домашнє завдання. Але така структура не є обов’язковою для реалізації. Наголос зроблено на самостійній творчості вчителя, на врахуванні специфіки роботи з конкретним класом у конкретній школі. Тривалість кожного етапу уроку вчитель визначає на власний розсуд. Значно заощаджують час на підготовку до уроків, дозволяють створити власний план-конспект на основі шаблону та використати на уроках сучасні технічні засоби навчання.

Історія України. 9 клас: конструктор уроку. Автор: Охредько О.Е. Навчальний посібник дозволяє вчителю самостійно моделювати урок, беручи до уваги рівень підготовленості класу, здібності окремих учнів тощо. У посібнику поданонаведено покрокову послідовність дій, визначені основні етапи уроку: організаційна частина, актуалізація опорних знань, вивчення нового матеріалу, закріплення вивченого матеріалу, домашнє завдання. Але така структура не є обов’язковою для реалізації. Наголос зроблено на самостійній творчості вчителя, на врахуванні специфіки роботи з конкретним класом у конкретній школі. Тривалість кожного етапу уроку вчитель визначає на власний розсуд. Значно заощаджують час на підготовку до уроків, дозволяють створити власний план-конспект на основі шаблону та використати на уроках сучасні технічні засоби навчання.

Вступ до історії. 5 клас: розробки уроків. Автор: О. В. Гісем, О. О.Мартинюк. Посібник складено згідно з чинною навчальною програмою для загальноосвітніх навчальних закладів до курсу «Вступ до історії», який викладається у 5 класі. Видання містить усі розробки уроків, зокрема тематичного оцінювання та узагальнення навчальних досягнень учнів. До посібника безкоштовно додається електронний диск із мультимедійними презентаціями до уроків та календарно-тематичний план. Для вчителів історії та студентів історичних факультетів.

Видавнича група «Основа», електронні книги

Електронний конструктор уроку. Історія України. 11 клас

Електронний конструктор уроку. Історія України. 10 клас

Електронний конструктор уроку. Історія України. 9 клас

  • 42 конспектів усіх уроків до курсу «Історія України. 9 клас» у форматі doc (Microsoft Word);

  • 36 медіа-презентацій до усіх уроків у форматі ppt;

  • комп'ютерна програма "Електронний конструктор уроку. 2.0";

  • зручне середовище для створення власних уроків та презентацій до них;

  • можливість безпосереднього та швидкого редагування будь-якої частини уроку, а також презентації до нього;

  • iнтегровані в програму готові конспекти уроків та презентації до них;

  • 115 прийомів роботи на уроці, які урізноманітнюють зміст вашого уроку;

  • дидактичні та додаткові матеріали до кожного уроку;

  • 497 ілюстрацій до курсу.

  • Електронний конструктор уроку. Історія України. 8 клас

    Електронний конструктор уроку. Історія України. 7 клас

  • 34 конспектів усіх уроків до курсу «Історія України. 7 клас» у форматі doc;

  • 24 медіа-презентацій до усіх уроків у форматі ppt;

  • комп'ютерна програма "Електронний конструктор уроку. 2.0";

  • зручне середовище для створення власних уроків та презентацій до них;

  • можливість безпосереднього та швидкого редагування будь-якої частини уроку, а також презентації до нього;

  • iнтегровані в програму готові конспекти уроків та презентації до них;

  • 115 прийомів роботи на уроці, які урізноманітнюють зміст вашого уроку;

  • дидактичні та додаткові матеріали до кожного уроку;

  • 271 ілюстрація до курсу.

  • Електронний конструктор уроку. Історія України. 5 клас

    Електронний конструктор. Історія. Позакласна робота. 5-11 класи.

    Електронний конструктор уроку. Всесвітня історія. 11 клас

    Електронний конструктор уроку. Всесвітня історія. 10 клас

    Електронний конструктор уроку. Всесвітня історія. 9 клас

    Електронний конструктор уроку. Історія. 6 клас

    НОВА ШКОЛА

    Історія України, 7 клас. Всесвітня історія, 8 клас
    Методичний посібник «Історія України, 7 клас»:

    Компакт-диск:

    Педагогічний програмний засіб "Історія України, 9 клас"
    Розроблений відповідно до навчальної програми з історії України для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Мультимедійний посібник орієнтований на сучасні форми навчання із забезпеченням сумісності з традиційними методами та прийомами навчання в повній відповідності з документами, що регламентують зміст освіти. Увесь курс складається з 49 уроків. Кожен урок розкриває конкретну тему згідно навчальної програми та містить засоби для пояснення необхідної теми: малюнки, світлини, анімації, дикторський супровід, аудіо- та відеофрагменти тощо. Для перевірки знань передбачені контрольні запитання, завдання, тести. Програмний засіб "Історія України, 9 клас" містить також довідку по роботі з ППЗ, методичні рекомендації, глосарій (словник термінів і понять), іменний покажчик.

    Педагогічний програмний засіб, "Новітня історія, 11 клас"
    Розроблено відповідно до навчальної програми з новітньої історії для 11 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Мультимедійний посібник орієнтований на сучасні форми навчання із забезпеченням сумісності з традиційними методами та прийомами навчання в повній відповідності з документами, що регламентують зміст освіти. Увесь курс складається з 35 уроків. Кожен урок розкриває конкретну тему згідно навчальної програми та містить засоби для пояснення необхідної теми: малюнки, світлини, анімації, дикторський супровід, аудіо- та відеофрагменти тощо. Для перевірки знань передбачені контрольні запитання, завдання, тести. Містить також довідку по роботі з ППЗ, методичні рекомендації, глосарій (словник термінів і понять), іменний покажчик.