Демонстраційне розв'язання логічної задачі

Умова. Є два піщаних годинники: на 7 хвилин і на 11 хвилин. Яйце потрібно варити 10 хвилин. Як зварити яйце, перевертаючи годинник найменшу кількість разів?

Розв'язання-відповідь. Подамо таблицею схему перевертання годинника: у першому стовпчику — час, на який розрахований годинник, вміст клітини — час, на який вистачить піску у верхній частині годинника. Переходи: 0  7 або 0  11 означають перевертання годинника. Підкреслимо ті значення для більшого годинника, які відповідають моментам початку й кінця приготування яйця.

7073 3070 00
1144011881100

Примітка. Поданого тексту достатньо для того, щоб зарахувати розв'язання. Але цього може бути недостатньо для спроби пояснити ідею розв'язання задачі людині, яка вперше стикається з такими задачами. У цьому випадку потрібно зробити такі коментарі до вмісту стовпчиків таблиці:

У презентації, що пояснює розв'язання ці коментарі без позначок */* мають з'являтися односчасно із заповненням відповідного стовпчика і зникати із заповненням наступного. Напростіше цього досягти, створивши копії остаточної таблиці на окремих слайдах, прибрати числа з відповідних комірок таблиці і долучити відповідний коментар.