Синхронізація Google Drive і ПК при OC Ubuntu / Linux Mint
з використанням VGrive
  1. Встановити пакунки gnome-control-center, gnome-online-accounts і VGrive за допомогою Менеджера програм.

  2. Викликати вікно діалогу програми gnome-control-center, використавши вказівку терміналу:

    XDG_CURRENT_DESKTOP=GNOME gnome-control-center

  3. У вікні діалогу програми gnome-control-center на вкладенні Облікові записи в інтернеті вибрати Google, клацнувши лівою кнопкою миші на кнопці з відповідним записом.

  4. У вікні діалогу Обліковий запис Google ввести свою електронну адресу й клацнути кнопкою миші на кнопці з написом Далі.

  5. У вікні діалогу Обліковий запис Google ввести пароль до своєї електронної адресу й клацнути кнопкою миші на кнопці з написом Далі.

  6. На другому етапі двоетапної перевірки підтвердити, що це саме Ви виконуєте дії вибраним раніше способом.

  7. Клацнути кнопкою миші на кнопці з написом Дозволити у вікні діалогу Обліковий запис Google з переліком того, що буде дозволено робити VGrive.

  8. У разі потреби відключити сфери застосування чи вилучити обліковий запис і закрити вікно Обліковий запис, клацнувши лівою кнопкою миші на кнопці у правому верхньому куті вікна.

  9. Помітити у вікні діалогу програми gnome-control-center на вкладенні Облікові записи в інтернеті появу щойно зареєстрованого облікового запису (на малюнку внизу це rudykob@gmail.com).

  10. Помітити у вікні файлового переглядача у панелі праворуч появу data щойно зареєстрованого облікового запису.

  11. Завантажити середовище VGrive. У LInux Mint це можна зробити через кнопку виклику меню у лівому нижньому куті екрану монітора.

  12. У середовищі VGrive клацнути клавішею миші на кнопці Configuration.

  13. При потребі змінити теку для файлів, які потрібно синхронізувати з вмістом розділу Мій диск. Для цього клацнути клавішею миші на кнопці з написом Change folder (Змінити теку).

  14. Повернутися до початкового вигляду вікна VGrive, клацнувши клавішею миші на кнопці з написом Sign Out.

  15. Синхронізувати дані, клацнувши на кнопці такого вигляду.

Примітка. Станом на 10 жовтня 2023 року VGrive використовував той спосіб ідентифікації, від якого відмовився Google. На запитання про те, коли буде відновлено коректну взаємодію з Google, розробники VGrive не відповіли.


Текст упорядкував Олександр Рудик